- Niveau d'étude- BAC +5 
- Composante- UFR Langues et Communication 
- Volume horaire- 10h 
Heures d'enseignement
- CMCours Magistral10h
Contrôle des connaissances
Assiduité obligatoire et/ou QCM.
Syllabus
- Discover the sociological dimension of food facts: consider food and eating as an object of sociology;
- Explore the crossroads between life sciences and social sciences;
- The links between food democracy, food and sustainability concerns;
- Understand how human beings learn to use their senses, and how this is guided by the culture to which they belong;
- How our language determines our perceptions.
Compétences visées
Micro-compétence visée :
Identifier les tendances, les pratiques innovantes et les théories associées aux cultures alimentaires
Modalités de contrôle des connaissances
Évaluation initiale / Session principale
| Type d'évaluation | Nature de l'évaluation | Durée (en minutes) | Nombre d'épreuves | Coefficient de l'évaluation | Note éliminatoire de l'évaluation | Remarques | 
|---|